Buschauffeurs verlangen naar koelsysteem in stoel

31 juli 2018

We hebben allemaal last van de hitte, wat nu al enkele weken ongestoord aanhoudt. De beroepsbevolking die hier erg veel last van heeft, zijn de buschauffeurs. De Telegraaf schreef een interessant artikel over de hinder in de bus door de hitte.

Door de combinatie van een groot raamoppervlak, een grote cabine en deuren die telkens weer opengaan, wint de warmte het van de airconditioning van de bus. In de volle zon kan het wel 70 graden worden, volgens het artikel. Het krantenartikel is hier onderaan te lezen.

Wat een uitkomst biedt voor de chauffeurs, is een stoel met een ingebouwd klimaatsysteem (koelsysteem en verwarming). Hier kregen we de laatste weken opvallende veel vragen en opmerkingen over. Zet de stoel eenvoudig op ‘koel’, en de stoel zorgt voor koele ventilerende lucht. De stoel houdt hierdoor het lichaam koeler, wat voor een aangenamere en meer geconcentreerde werkdag zorgt. Uiteraard kan de stoel in de winter ook verwarmen.

Lees meer informatie over de ISRI buschauffeurstoel, van het type ISRI 6860/875 NTS of 6860/885 NTS met klimaatsysteem (optioneel).

ISRI 6860/885 NTS klima knoppen uitgelicht